Itt a nyár, vegyük le a bundát...




... bizony ahogy télen észrevétlenül a kilókat magunkra szedjük a notebookunk is hízik közben velünk együtt. Viccet félre téve, biztosan mérhető is lenne de nem a túlsúly az ami a problémát okozza hordozható eszközünknél, hanem a hűtegység működésének hatékonyságának csökkenése. 

Ezt a problémát viszont kezelni kell mivel azon kívül, hogy súlyos grammokkal többet kell cipelni a táskában sokkal nagyobb baj az, hogy a kis ártatlan porszemek gépünk élettartamát is rövidítik. 

Felmerül a kérdés, hogy miért pont nyáron?! 

Amúgy is meleg van biztos azért melegebb a gép is használat közben... ami persze logikusan is hangzik. DE! de nem... sokkal inkább azért mert rendszerint télen sokan a gépet szeretik ágyban használni, onnan viszont gyorsan össze is szedi a szemmel még csak nem is látható porszemet, hajszálat, macska szőrt... és lehetne folytatni 😕


Na de akkor végülis miért pont nyáron? - alapvetően azért, mert évente egy karbantartás ajánlott és a korábban részletezett "veszély források" tapasztalataink szerint tél után sokkal inkább megtalálhatóak egy gépben.

Honnan lehet tudni, hogy baj van... tehát mik a tünetek?! 

Az első és talán leggyakoribb ha a megszokottnál melegebb a gép. 


Sokan valamilyen felfoghatatlan oknál fogva szinte meg is várják, hogy a gép olyan állapotba kerüljön már, hogy gyakorlatilag igaz lesz rá: tojást lehet rajta sütni. Talán a rezsicsökkentés része... bár hosszútávon biztos nem pénztárca barát mivel vagy egy részegység vagy a teljes gép meghibásodásához vezethet.



Szintén gyanús lehet, hogy ha a melegedés mellé az idő felgyorsulása is párosul... szinte még a gép sem indult el és már 20 perc el is telt. (természetesen nem az idő gyorsul fel, hanem a gép lassul le)



És talán ami az előző két tünetnél is idegesítőbb lehet a használat közben bekövetkező váratlan leállás, ami persze pont akkor jön amikor az ember nem számít rá. (pl.: szakdolgozat írása közben amikor kisebb bajunk is nagyobb annál, hogy a mentés gombot nyomogassuk)


Az ilyen nem várt hirtelen leállás rosszabb esetekben akár adatvesztéssel is járhatnak.



... most viszont mint egy jó teleshop reklámban, van egy jó hírem! VAN MEGOLDÁS ! Méghozzá a már korábban javasolt időszakos karbantartás. 



Tényleg komolyra fordítva a szót, cégünk mindenkori díjszabásunk szerinti 1 óra munkadíjért cserébe elvégzi a gép belső karbantartását. A munkafolyamat során a kollégák szétszerelik a gépet, a hűtőegység és a processzor közötti hővezető pasztát lecserélik, a gép belső részegységeit pormentesítik. A gép összeszerelését követően egy teljes hardver diagnosztikát futtatnak. 

Szervizünk leterheltségétől függően egy munkanap alatt el is készülhet a karbantartás. Ehhez viszont célszerű időpontot egyeztetni elérhetőségeink egyikén.

email: alohaszerviz@aloha.hu
telefon: +36 1 361 42 60

Amit viszont nagyon nem ajánlunk ! 

- otthon megpróbálni a port nem ki hanem a gép belsejébe befújni
- pl. porszívóval megpróbálni kiszívni belőle
- a gépet a megfelelő szerszámok és szaktudás nélkül megpróbálni megbontani

További képek



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése