Vélemény: Acer megelőzi a HP-t?





Most olvasom a következő cikket, mely egyébként a zdnet.com -on is megtalálható:
A HP trónjára tör az Acer

A világ legnagyobb notebookszállítójává fog válni idén, állítja magabiztosan az Acer. A mutatványhoz a tajvani vállalatnak a HP-t kell megelőznie, ami a cég igazgatótanácsának elnöke szerint sikerülni fog. Európában az 
Acer valószínűleg a teljes PC-piacra vetítve megelőzi majd a HP-t.


forrás: hwsw.hu

Nos hiszem is meg nem is. Mint azt egykori statisztika professzorom emlegette "Lies, damned lies, statistics", pedig ő igazán tudta miról szól a statisztika előhúzása ilyen esetekben. Persze az Acer több hordozható eszközt forgalmaz majd mind a HP, csak éppen más ligában játszanak. A HP esetében általában vállalati felhasználók és magasabb árfekvésű gépek a jellemzőek, míg az Acer  főleg a low-end consumer piacra gyárt eszközöket. 

Kis hazánk esetében még mindig eszembe jut az is, hogy míg egy Acer gépet minden szervizelésre külföldre kell küldeni javítani (ugye mindenki ki tudja találni, hány hetet jelenthet ez), úgy a HP esetében minden második sarkon van egy garanciális szerviz, ahol megoldják a problémákat. Az Acer minimális nyereséggel termel, ami persze egyik oldalról jó a felhasználóknak, másrészről pedig ezáltal jóval kevesebb pénz juthat innovációra. 

No mindegy, lényeg, hogy ebben a statisztikában az Acer lesz az első :-)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése