HP Slate ment, Hurricane jön

Miután már egy fél éve várunk a Slate megjelenésére, most kiderült, hogy nagy valószinűséggel mégsem jelenik meg. Úgy néz ki, hogy az Atom proci kontra Windows 7 nem volt túl jó párosítás. Azok a szerencsések szerint, akik állítólag már látták az eszközt működés közben, az Slate egy kanyarban fékező csiga sebességű eszköz volt. Igaz időközben kijöttek már az erősebb procik, de azok viszont nagyobb áram fogyasztásuk miatt nem voltak alkalmasak egy ilyen vékony, ezáltal kis akku kapacitással rendelkező eszközben való használatra.
Jól értesült kémeink azonban új hírekkel jelentkeztek a HP háza tájáról. Állítólag nemsokára várható egy Hurricane kódnevű eszköz megjelenése, melyen a nemrég megszerzett Palm WebOS oprendszere fog futni. Ez az oprendszer gyökereitől kezdve tapizásra lett tervezve, kis hardver igényű, ezáltal állítólag hihetetlen gyors lesz a Slate hardverén. 
Kérdés, hogy miért lesz ez jobb választás, minta a nemsokára tömegével megjelenő Android alapú tabletektől, illetve az iPad-tól. Hiszen a Windows 7 tablet esetében az lett volna a nagyszerű, hogy megszokott alkalmazásainkat használhattuk volna az újszerű környezetben. Bár lehet, hogy csak régimódi vagyok. Így aztán nem marad más, mint várni, várni, várni...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése